OPINPOLKU 1
NaOH tarkistus, HCl-valmistus ja yhdisteen moolimassan tarkistus
1. Mitä neutraloinnilla tarkoitetaan? 2. Mitä aineita tarvitaan neutralointiin. 3. Missä neutralointia sovelletaan teollisuudessa?4. Mitä liuotus tarkoittaa? 5. Mitkä tekijät ja aineiden ominaisuudet vaikuttavat liuotukseen ja liukenemiseen?
1. neutralointi tarkoittaa aineen, kuten emäksen tai happaman aineen muuttamista neutraaliksi, eli ph:n muuttamista lähelle seitsemää.
2. hapan ja emäksinen liuos.
3. neutralointia tarvitaan esim. juomaveden valmistamisessa.
4.Liukeneminen on tapahtuma, jossa liukeneva aine sekoittuu liuottimeen siten, että syntyy liuos.
5.liukeneva aine, liuotin, lämpötila, paine, liuoksen kylläisyys aste ja aineiden määrät.
Tarvittavat välineet:
Analyysivaaka, (tarkuus 0,0001 g) sekä punnitusalustoja tai foliota
20 ml tai 50 ml byretti sekä statiivi, kourat ja muhvit
100 ml ja 250 ml tai 500 ml mittapulloja korkkeineen
suppilo
100 ml mittalasi
10 ml ja 25 ml täyspipetit
1ml mittapipetti
pumpetti
3 kpl erlenmeyer-kolvit
dekantterilasi
lämpölevy
lämpökaappi
eksikaattori
lasinen petrimalja
Tarvittavat reagenssit:
Natriumhydroksidi NaOH, pro analysis -laatua
Väkevä HCl (37%) pa-laatu
Kaliumvetyftalaatti KHC8H4O4
Fenoliftaleiini-liuos 0,1% (etanolissa)
Ionivaihdettu vesi
Oksaalihappo (COOH)2 .2H2O
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti